Over mij

Ik ben Roel Thyssen.
Ik ben meer dan 15 jaar aan het werk op het snijvlak van mens en organisatie.
Mijn passie is het in beweging zetten van mensen, individueel en in groep.

Vrij bewegen in de wereld vanuit je kern
Vrijheid ligt in je eigenheid kennen en die in de wereld brengen. Erken en verwijder blokkerende overtuigingen en gedragingen en de eigenheid van mensen en teams wordt onmiddellijk zichtbaar.

Het ontroert me als mensen in een individuele begeleiding een stap durven zetten vanuit hun kern in de wereld. Ze worden instant mooier, meer zichzelf en dragen meer bij.

Ik word stil tijdens een groepsbegeleiding als een groep een stap dichter bij echte communicatie en sterke samenwerking komt. De reden waarom ze een groep vormen en de kracht wordt zichtbaar en voelbaar, of juist niet.

De groeidynamieken tussen een mens en de groepen waarvan hij of zij deel uit maakt zijn een teken van de magie van het leven.

 “Organiseer de context op een passende manier en je zal zien dat individuen en teams elkaar stimuleren
in een groeibeweging naar meer eigenheid. Impact en plezier volgen als cadeautjes.”

Verantwoordelijkheid
De wereld appelleert elk van ons ons mensen vandaag zeer sterk. We hebben een unieke positie ingenomen in de wereld en we hebben een ongelooflijke impact op die wereld. De complexe uitdagingen zijn talrijk. Hoe gaan we daar mee om?

Nieuwe structuren
Een deel van het antwoord op deze uitdagingen ligt volgens mij in nieuwe structuren waarin we ons organiseren en nieuwe vormen van samenwerken, zowel professioneel als maatschappelijk. Dit is het deel dat tussen ons ligt. Zijn we bereid om samen te antwoorden? We zijn in essentie sociale wezens. Zoeken naar en werken aan nieuwe manieren die echt het verschil maken houdt me wakker. 

 
“Ik ben bereid te antwoorden. En jij?

Leiderschap
Leiderschap is voor mij een ander deel van de antwoorden. Dat is het deel dat in ons ligt. Ik durf mezelf laten zien en verantwoordelijkheid nemen, met vallen en opstaan. Het belang van het nemen en het omgaan met verantwoordelijkheden drijft me in het werk rond persoonlijke leiderschap en leiderschap over teams en organisaties.  

Dankbaarheid
Ik ben zeer dankbaar voor familie, vrienden, begeleiders, collega’s, leidinggevenden die me op mijn professionele pad uitdagen en steunen, gisteren en vandaag.
Het samen lopen met hen maken me mee tot de professional die ik nu ben.

Pieter Van den Broeck, Bart Beyens, Koen Oris, Kim Compeers, Maarten Surdiacourt, Jochanan Eynikel, Tom Dijckmans, Will Wauters, Tess Thyssen, Marc Thyssen, Kris Monnens, Nadine Hendrickx, Anja Hueber, James Bampfield, André Pelgrims, Bart De Coninck zijn enkele namen uit een rij korte en lange ontmoetingen. Er ontbreken er meer dan ik er hier heb neer geschreven.
Dank aan allen.

Curieuzeneuzemosterdpot
Ik ben van nature nieuwsgierig en leergierig van aard. In mijn hogere studies heb ik mijn leergierigheid gericht op filosofie en arbeidsorganisatie.
Ik ben een filosoof in actie.
Ik verwonder me nog elke dag en ik leer nog elke dag bij door te doen, te kijken, te lezen,
te reflecteren en zelf opleidingen te volgen.

 
“Leren is essentieel in het leven. Als je alleen je verleden herhaalt, ontsnapt je toekomst.

Wederkerigheid
Ik doe dit werk voor mezelf en voor anderen. De mensen voor wie en waarmee ik werk geven me veel terug in de vorm van leren, vaak zonder dat ze zich daarvan bewust zijn.
Ik doe dit begeleidingswerk voor anderen omdat ik overtuigd ben dat dit op een bescheiden manier bijdraagt aan een mooiere wereld.

Meer informatie over mijn loopbaan en opleidingen

Wie de pit wil hebben moet eerst de noot kraken.

(uitdrukking)
Wie het beste van iets wil hebben moet daar de nodige inspanning voor doen.
Als in door het omhulsel durven kijken en zoeken naar de kern die in alles en iedereen verborgen ligt
en altijd een mooie en krachtige kant heeft.